فروشگاه اسباب‌بازی هاملیز که به عنوان بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین خرده‌فروش اسباب‌بازی در دنیا شناخته شده‌است، توسط ویلیام هاملیز در سال 1760 در لندن تأسیس شد. او برای تحقق رویایش، داشتن یک مغازه اسباب‌بازی فروشی، کارش را از جمع‌آوری حلقه‌ها، اسب‌های چوبی، عروسک‌های پارچه‌ای و سربازان حلبی شروع کرد. طی سالیان طولانی این مغازه به یکی از محبوب‌ترین فروشگاه‌های لندن تبدیل شده و اکنون بیشتر از  25 شعبه در سراسر دنیا دارد و همچنان فروشگاه واقع در لندن، بزرگ‌ترین فروشگاه اسباب‌بازی جهان، گل سرسبد این شعب است.

روش‌های جذاب نمایش و چیدمان فروشگاه اسباب‌بازی هاملیز

از لحاظ چیدمان و نمایش، فروشگاه از چهار روش پایه تبعیت می‌کند: جهت نماش متفاوت و جذاب اسباب‌بازی‌ها، با توجه به استراتژی مورد نظر چهار روش زمینه(تم)، برند، ترفیع(پروموشن) و چندرسانه‌ای انتخاب می‌شوند. درباره‌ی ایجاد زمینه، می‌توانیم به بخش‌هایی مانند منطقه "حیوانات وحشی" اشاره کنیم. در فروشگاه اسباب‌بازی هاملیز، این بخش به طور خلاقانه‌ای از طریق افزودن ایتم‌های نمایشی مثل درخت، برگ و عروسک شتر در اندازه واقعی برای درست کردن پشت صحنه‌ی مناسب تئاتر تکمیل می‌شود. نکته جالب توجه اینجاست که  از همین نمایش‌های خلاق برای برجسته کردن برندهای خاصی مانند مجموعه هِلو کیتی و برندهای لگو نیز استفاده می‌شود. در خصوص ترفندهایی که بر ترفیعات تمرکز دارند، هاملیز کالاهای تخفیف‌دار، محصولات فروش ویژه، و معرفی اسباب‌بازی‌های جدید را در نقاط دیدرس فروشگاه، کنار مسیرهای اصلی می گذارد. 

فروشگاه اسباب‌بازی هاملیز در استراتژی بازاریابی محتوایی خود، از از ابزار چندرسانه‌ای به طور فعال و انحصاری استفاده می‌کند. دستورالعمل‌های استفاده از اسباب‌بازی‌ها به صورت ویدیویی به نمایش گذاشته می‌شوند؛ کلیپ‌های آموزشی طوری طراحی می‌شوند تا کودکان و والدین را تشویق کنند که با این نمایش‌های ویدئویی تعامل داشته باشند. علاوه بر این کارکنان هم همیشه در دسترس هستند تا اگر لازم بود مشتریان را راهنمایی و کمک کنند.

دپارتمان توسعه بازار مؤسسه نمو آمادگی ارائه خدمات ویژه خود در را در حوزه طراحی کمپین فروش و استراتژی‌های فروشگاه‌داری با رویکرد نوین بازاریابی اعلام می نماید.

استراتژی‌های بازاریابی منحصر به فرد هاملیز

در شعب فروشگاه اسباب‌بازی هاملیز، به علت طبیعت محصول(اسباب‌بازی مظهر تعامل است)، بیشتر استراتژی‌ها و  راهبردهای داخل فروشگاهی حول درگیر کردن مخاطبین هدف طراحی و برنامه‌ریزی می‌شود. یک نمونه زیبای آن پیانو فروشی است که خریداران را تشویق می‌کند موسیقی بنوازند! از دیگر موارد ردگیری آزمایشی است که به آنها این امکان را میدهد که با خودروهای برقی اسباب‌بازی درگیر شوند و یا اتاق پروهای لباسی که آنها را تشویق می‌کند که لباس‌های مختلف را امتحان کنند. 

کارکنان آموزش‌دیده در فروشگاه اسباب‌بازی هاملیز فعالانه با خریداران درگیر می‌شوند، تعامل داشته و ارتباط خوبی برقرار می‌کنند. آنها تظاهرات و تجمع مدادهای جادویی را در عمل نمایان می‌کنند. در نمایش بشقاب پرنده جادویی در منطقه اجرای تئاتر فروشگاه شرکت می‌کنند(چنین نمایش‌هایی در طول سال تغییر می‌کند). کارکنان هم در قصه‌گویی برای کودکان و هم در جایگاه دسته موسیقی "میزها و افسانه‌ها" با مشتریان درگیر می‌شوند. آنها کودکان را تشویق می‌کنند تا نقشی بازی کرده و با آنها عکس بگیرند (کارکنان برای این موارد حتما لباس مخصوص می‌پوشند و برای کودکان هم لباس نمایش دارند).

اتاق مهمانی با رویکردی خلاقانه نقش مهمی در درگیر کردن کودکان با والدینشان ایفا می‌کند؛ برای جشن‌ها و مناسبت‌های مختلف مثل تولد ملاقات و بازی با کاراکتر‌های فیلم‌ها و کارتن‌های مورد علاقه کودکان برای آنها فراهم شده و فعالیت‌های گروهی و مسابقه‌های هیجان‌انگیز مخصوص آنها برنامه‌ریزی شده است. در واقع فروشگاه اسباب بازی هاملیز با تم تئاتر توجه کودکان و والدین آنها را هدف گرفته‌است. در این استراتژی به این مهم توجه شده‌است که وقتی کودکان هدف اصلی یک کسب‌وکار هستند، ضروری است که علاقه، اشتیاق و هیجان والدین نیز به همان اندازه درگیر شود. فراموش نکنیم که خریدار نهایی یک فروشگاه اسباب‌بازی فروشی در نهایت والدین هستند.

اگر مقاله خیلی جذاب بود، مطالعه‌ی مقاله‌ی "استراتژی‌های بازاریابی قدرتمند: چگونه محصولاتتان را به فروش واگذار کنید" را هم از دست نده!

خلاصه کلام

فروشگاه اسباب‌بازی هاملیز، اولین اسباب‌بازی فروشی لندن، همچنان به عنوان یک نمونه موفق فروشگاه‌داری در دنیا مطرح است. استفاده از روش‌های جذاب چیدمان و استراتژی‌های خلاقانه بازاریابی همچون نمایش ویدئوهای تعاملی و اجرای تئاترهای هیجان‌انگیز برای کودکان و والدین آنها از نکات اصلی این موفقیت هستند. آنچه در این رویکرد خلاقانه حائز اهمیت است، توجه صاحبین این کسب‌وکار به ایجاد تعامل و درگیر کردن مخاطبین هدف می‌باشد که همان کودکان و والدین هستند. 

دپارتمان توسعه بازار با وجود تیمی متخصص و همکاری مشاورین مجرب حوزه کسب‌وکار جعبه ابزار فروشگاه‌داری را برای آنچه که شما جهت مدیریت حرفه‌ای یک فروشگاه نیاز دارید طراحی کرده‌است. این جعبه ابزار حاصل مطالعه به‌روزترین منابع توسعه بازار، بهره گیری از سال‌ها تجربه مشاوره‌های حرفه‌ای کسب‌وکارهای مختلف و حضور تیم نمو در دل بازار بوده‌است و قرار است مانند یک منتور 24 ساعته همیشه در کنار شما باشد.


منبع: کتاب بازاریابی و فروش فروشگاهی، نوشته دکتر سین انیس